Saç Similasyonu Kursu Ankara

Yurtdışında yıllardır “micro pigmentation” ismi ile yapılan işlemin dilimizdeki karşılığı “saç simülasyonu” şeklindedir. 2012 yılında bu sektörü Türkiye ile tanıştıran Serkan Bozkurt tarafından verilmiş olan bu isim, sektörde iş yapan tüm uygulama merkezleri ve müşteriler tarafından kabul görmüştür.
Saç simülasyonu en kaba tabiri ile kalıcı makyajın saç derisine uygulanan halidir. Elbette yapılan işlem kalıcı makyajdaki kadar basit değildir. Belli bir müddet sonra vücuttan atılabilen bir boyanın, kafa kısmındaki iki deri arasına özel iğnelerle bırakılma işlemi olarak da tanımlanabilir.

Saç simülasyonu ile kafanızda saç olmayan kısımlara küçük boya efektleri uygulanarak saç varmış gibi gösterilir. Bir anlamda boya ile illüzyon yapılır. Anlayacağınız üzere bu iş aynı zamanda dövme gibi, kalıcı makyaj gibi bir sanat dalıdır. Bu sebeple kullanılan ekipmanın sağlık yönünden uygun olması ve kaliteli olması kadar; uygulama yapan kişinin sanatkar olması da önemlidir.

Saç Simülasyonu Yaparken Hangi Malzeme ve Ekipmanlar Kullanılır?

Saç simülasyonu işlemi uygulanırken özellikle kullanılan boyanın; dövme yaparken kullanılan boyadan bazı farkları vardır. Dövme boyası bir ömür boyu vücuttan çıkmayan ve silinmeyen yapıya sahiptir. Halbuki saç simülasyonunda kullanılan boya bir müddet sonra vücuttan atılmalıdır. Vücuttan doğal yollarla atılan boya, deride herhangi bir tahribata izin vermez ve kanserojen maddeler içermez. Bu sebeple saç simülasyonunda kullanılan boyanın bir müddet sonra vücuttan atılması önemli ve gerklidir. Ayrıca kullanılan tüm boyaların ilgili bakanlık tarafından akredite edildiğinden emin olunmalıdır.

Saç simülasyonu yapılan ekipmanın ise alerji riskini en aza indirebilmek için altın iğneli olması gerekir. Diğer metallerden yapılan iğneler alerji riski yanı sıra boyayı da istenildiği gibi uygulama ikanı vermemektedir. Dünyanın en iyi gitar sanatçısına kötü bir gitar verdiğinizde nasıl güzel melodiler ortaya çıkaramayacaksa, dünyanın en iyi saç simülasyonu uzmanına kötü bir teçhizat verirseniz güzel bir çalışma ortaya koyamayacaktır.

Saç Simülasyonu İle Dövme Arasındaki Fark Nedir?

Dövme; kalıcı boyalarla yapılan, vücudun diğer kısımları ile uyum kaygısı taşımayan bir işlemdir. Saç simülasyonu ise tamamen insan sağlığına zararsız ve bir müddet sonra vücuttan atılan, kafadaki var olan saçlarla uyumlu olması gereken estetik bir işlemdir. Bu sebeple dövme ile saç simülasyonunu kıyaslamak, hatta saç simülasyonuna “saç dövmesi” demek yanlıştır.